Jyväskylän koulutuskuntayhtymä uudistaa Jyväskylän lukioverkon. Päättäjät ja viranhaltijat ovat ideoineet tuhansien lukiolaisten jättikampuksia, jotka lisäksi olisivat ammattiopiston valtavan kampuksen yhteydessä. Myös historiallinen Jyväskylän Lyseon lukio, maamme ensimmäinen suomenkielinen ylioppilastutkintoon valmistava opinahjo, aiotaan siirtää perinteisestä lyseotalostaan muualle.

Sekä tutkimustulokset että maalaisjärki puhuvat suurlukioita vastaan. Lyseon siirtäminen puolestaan olisi rikos suomalaisuutta, kulttuuriperintöä ja nykyajan elinvoimaista yhteisöä kohtaan.

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Mielenosoitus jättilukioita vastaan

Jyväskylän keskustassa järjestetään maanantaina klo 12 mielenosoitus. Järjestäjätahoina ovat paikallisten lukioiden oppilaskunnat. Kaikkia kynnelle kykeneviä kutsutaan mukaan!

TAUSTA: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä aikoo niputtaa lukionsa kahteen 1 200 lukiolaisen jättikampukseen ammattiopiston tilojen yhteyteen. Todellisuudessa puhumme siis 3 000 - 6 000 toisen asteen opiskelijan komplekseista. Olisitko itse voinut opiskella 16-vuotiaana tuollaisessa kouluympäristössä? Entä voisitko kuvitella opettavasi koulussa, jossa tilojen tehokas käyttöaste asetetaan oppilaiden oppimista ja hyvinvointia tärkeämmäksi mittariksi?

MIELENOSOITUS: Lyseolaiset marssivat Lyseolta Kompassille kahdeltatoista. Ensin talon edessä on jonkinlainen performanssi, ja julkisivu peitetään banderolleilla. Norssilaiset ja seppäläiset tulevat ilmeisesti omilta rakennuksiltaan. Kahdeltatoista kannattaa siis olla Kompassilla tai Asemakadulla odottamassa Lyseolta saapuvaa väkeä ja katsella performanssit. Tasan kahdeltatoista Kompassilla ei tapahtune vielä mitään.

TEEMANA HAUTAJAISET: Jos pystyt, pukeudu hautajaispukuun. Musta surunauha käsivarressa riittää. Toisaalta tärkeintä on tietysti, että saamme väkeä paikalle - oli asu mikä hyvänsä.

http://suurlukio.blogspot.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti